Előfizetői tartalom

Lesz, aki túléli a válságot, vagy mindenki lehúzhatja a rolót?

Portfolio
Ha végig sétálunk a Blaha Lujza tértől a Jászaiig, akkor látható, hogy az üzletek egy része nem üzemel, s a közeljövőben nem is költözik másik a helyére. A nagykörúton üzlethelyiséget bérbeadók és bérlők egyaránt keményen érzik a válság hatását. Ugyanakkor néhány új szolgáltatási egység megjelent a vonalán, bizonyítva, hogy a kávézóknak és éttermeknek jól megy. Összességében megállapítható, hogy a kiskereskedelmi ingatlanok jövőbeni kilátásai szorosan összefüggnek a bérlőik sorsával, a szegényebb, kisebb cégeknek otthont adó ingatlanok igencsak megérezhetik a válságot, ezek a cégek ugyanis már most is komoly gondokkal küzdenek, s jelentős részük nehezen bírja a ki majd a következő egy évet. Ugyanakkor például az Andrássy utat és a Belvárost egyelőre kevésbé csapta meg a válság szele.

Nagy gonban a retail piac. A kiskereskedelmi piac 2009-ben nagy kihívásokkal néz szembe, amely mind a fejlesztők és mind a bérlők számára nehéz időszakot ígér. A kiskereskedelmi fogyasztás folyamatosan csökken, 2008-ban ennek mértéke 2% volt, de jó hír lehet, hogy ennél kisebb esés várható 2009-ben. A válság hatására lassulhat az üzletnyitás a több üzlettel rendelkező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés