Előfizetői tartalom

Elsodorja a kiemelt projekteket a válság - 30 milliárd munkahelymegőrzésre

Portfolio
Számos, kiemelt uniós projekt visszavonására készül a kormány, az ügyről a mai kormányülésen döntenek. A két legnagyobb közérdeklődésre számot tartó kiemelt projekt, amelyet ma visszavonhatnak, a budai Vár - több elemet magába foglaló (Szent György tér, Dísz tér stb.) - rekonstrukciója, illetve a komáromi monostori erőd továbbfejlesztése. A projektek visszavonásával felszabaduló csaknem harmincmilliárd forintot a tervek szerint a munkahelyek megőrzésére fordítják - írja a Népszabadság.

A mai kormányülésen várhatóan több, döntően uniós finanszírozású kiemelt kormányprojektet vonnak vissza, hogy az erre szánt forrásokat más célokra használja fel az ország. A felszabaduló 30 milliárd forintot elsősorban a versenyképességet erősítő, munkahelyeket megőrző tervek mielőbbi megvalósítására szánják. A kiemelt beruházások az Új Magyarország tervben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés