FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Úsznak a hitelben - Csőd szélén a német ingatlanosok

Portfolio
Komoly gondban lehetnek a német ingatlanfejlesztők akár egy hónapon belül, mivel hatalmas rövid lejáratú hitelállománnyal rendelkeznek, melyek egy része hamarosan lejár, míg ezek refinanszírozása egyelőre bizonytalan, ehhez ugyanis piaci kapitalizációjuk több mint 18 szorosára rúgó összegre lenne szükség - írja a Bloomberg.

A német ingatlanfejlesztési cégek a túlélésükért küzdenek, rövid-lejárú hiteleik refinanszírozásához ugyanis piaci kapitalizációjuk több mint 18 szorosára lenne szüksége, míg a recesszió eszközeik értékét is erodálta. A rövid lejáratú hitelek állománya a 10 legnagyobb tőzsdei ingatlanos cég összesen 4,2 milliárd euró, egy friss pénzügyi jelentés szerint. A Patrizia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés