Előfizetői tartalom

Mi lesz 2009 legnagyobb dobása az ingatlanpiacon? - Jön a Budapest Bank

Portfolio
2008 legnagyobb dobása a magyar ingatlanpiacon a K&H Bank székházbérleti tranzakciója volt, és úgy tűnik, hogy az idei év rekordjának is egy bankszékház ügylet ígérkezik. A bankok - bár még mindig jelentős saját tulajdonú ingatlanállománnyal rendelkeznek - a budapesti bérirodapiac vitathatatlanul legfontosabb szereplői, és az ingatlan eszközállományuk folyamatos csökkentésével és területracionalizálási törekvéseikkel párhuzamosan súlyuk egyre nő. 2009 végén Budapest Bank szerződése lejár jelenlegi Váci úti székházában, ahol - a székházhoz kapcsolódó bérleményekkel együtt - mintegy 17.000 nm-t foglal el. A bank információink szerint több hónapja intenzíven keresi a lehetőséget jelenlegi székházának kiváltására. Ez a tranzakció az egyébként nagyon borús kilátásokkal szembe néző budapesti irodapiac egyik megmentője lehet.

Úttörő székházpolitika A Budapest Bank székház kérdésben mindig is előremutató gyakorlatot követett, 2001-ben elsőként költözött ki a hagyományos, patinás banki lokációnak számító pesti belvárosból jelenlegi székhazába a Váci útra. Ezzel együtt az első jelentős bankok között volt, mely saját tulajdonból bérleménybe költözött. Szintén úttörő lépésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés