Előfizetői tartalom

Összeszakadtak az ingatlanbefektetések a világban

Portfolio
Az elmúlt év során világszerte mindössze 435 milliárd dollár értékű kereskedelmi ingatlanbefektetést eszközöltek a befektetők, amely drasztikusan, mintegy 59 százalékkal alacsonyabb volumen, mint a 2007. évben befektetett 1,050 milliárd dollár. A Cushman & Wakefield által készített "Nemzetközi Befektetési Atlasz 2009" kutatás előjelzése alapján az idei évben tovább csökken a befektetések volumene, amely 412 milliárd dollár körül várható az év végén. A kutatás rámutat, hogy az érettebb ingatlanpiacokon már megindult az árkorrekció, és valószínűleg elsőként az a piac fog rendbe jönni, amelyik elsőként szenvedte el a problémákat. Az Egyesült Államok és Nagy Britannia valószínűleg kiváltságos helyzetben lesznek 2009 második felében.

A befektetések szempontjából még így is Európa volt a legnépszerűbb földrész, amely az összes ingatlanbefektetés 41 százalékát vonzotta. A második helyen Ázsia végzett 30 százalékkal. Észak-Amerikát ütötték Az elmúlt évben a kereskedelmi ingatlanbefektetések volumene Észak-Amerikában csökkent a legnagyobb mértékben, ahol 116 milliárd dollárra esett vissza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés