Előfizetői tartalom

Felépülés a katasztrófaövezetben- Az ingatlanszektor kap először erőre?

Portfolio
A pénzügyi válság elhúzódásával az ingatlanszektorra további két év gyengélkedés vár még, a szektor azonban jóval előbb kaphat erőre, mint a gazdaság egésze- mondta el a Capital Economics igazgatója, Roger Bootle az Urban Land Institute éves konferenciáján Párizsban. A szakember úgy véli, hogy a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjai és az eszközértékek egyelőre tovább esnek, azonban a szektor nem áll messze a trendfordulótól. Az ingatlanszektorban a visszaesés, esetenként drasztikus korrekció előbb és dinamikusabban következett be, így az aktivitás és az árak is előbb térhetnek magukhoz, mint a reálgazdaság egészében.

Bootle úgy véli, hogy a kamatok továbbra is alacsony -közel zéró- szinteken maradnak az elkövetkező két évben, a kötvénykamatok szintén. Az alacsony tőkeköltség és hozamok alakulása az iparágnak kedveznek majd. Bootle ugyanakkor több kedvező jelet lát, amely a reálgazdaság felépülésének irányába mutat, ezek között említette a zuhanó nyersanyagrakat, illetve a fogyasztás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés