Előfizetői tartalom

Az építőipar adósságszédelgői - Soha nem látott statisztikák láttak napvilágot

Portfolio
Az építőipar mindig is hírhedt volt a szektort uraló rendkívül gyenge fizetési morálról, a körbetartozásokról és a felszámolás alá kerülő cégek százairól, amelyek súlyos adósságtömegeket hagynak maguk mögött. A szektort jellemző felszámolási arányok jellemzően mindig meghaladják a nemzetgazdasági átlagot, azonban a válság által különösen keményen sújtott szektorban sokkoló tendenciák várhatóak. Az Opten céginformációs szolgálat ma sajtótájékoztatón számolt be a gazdasági válság építőipari hatásairól, az ágazatban regisztrált csődök, felszámolások, végelszámolások számáról. Ezzel egy időben a társaság soha nem látott statisztikákra mutatott rá a szektorból, amely az általa fejlesztett követeléskezelő rendszerből nyerhető ki. Az új rendszer megoldást kínálhat a szektort utaló körbetartozási lánc felszámolására és az alvállalkozók, szerződő felek kiszolgáltatottságának megszüntetésére.

Az elmúlt időszakban rengeteg találgatás, előrejelzés látott napvilágot arról, hogy a válságállapot milyen hatással bír majd az építőiparra. A válság által egyik leginkább sújtott szektorban már most is sokkoló statisztikák születtek, miközben nem vitás, hogy a folyamatnak még csak az elején tartunk. Az Opten számai szerint a felszámolások száma az építőiparban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés