Előfizetői tartalom

Kivérzik-e az ingatlanpiac 2009-ben?

Portfolio
Az ingatlanpiaci szereplők egyelőre aggódva tekintenek 2009 elé, reális értékelve a tényeket, a helyzet nem túl rózsás, de azért egyelőre temetni sem kell. A jövőben a cégek számára kulcskérdés lehet készpénztermelő képesség, bajban az lehet, aki negatív cash flowal rendelkezik, a pozitív pénzáramot felmutatóknak azonban kevésbé van okuk az aggodalomra. 2009 a bérlők éve lehet az iroda és a kiskereskedelmi ingatlanok piacán is, a díjak csökkenésére kerülhet sor. A Colliers International elemzői értékelték a helyzetet.

Jelentős értékvesztések, de még nem vagyunk a végén. Az ingatlanpiacon az épületek eszközök értéke az elmúlt egy évben jelentősen csökkent, az "A" kategóriás ingatlanok 15-20 százalékkal érnek kevesebbet, mint egy évvel korábban. A B kategória esetében még ennél is nagyobb csökkenés volt tapasztalható, 20-50 százalékkal esett az ingatlanok értéke. Az értékcsökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés