Előfizetői tartalom

Az egy kilométeres torony, amit elsodort a válság

Portfolio
Egyre nyilvánvalóbb, hogy Dubai sem ússza meg a pénzügyi válságot, a pálmaszigetet fejlesztő Nakheel leállította a terveiben szereplő egy kilométer magas torony építését, ugyanakkor nem marad magas épület nélkül az állam, a még ismeretlen magasságokba törő, másik fejlesztési projekt, jelenleg már 750 méternél tart, kérdés, hogy ezt be tudják-e fejezni ebben a rossz piaci környezetben - írja a Bloomberg.

Végleg eldőlt, hogy a pénzügyi válság hatására egyelőre nem épül meg a világ legmagasabb, több mint egy kilométeres épülete Dubaiban, miután az állami tulajdonban lévő, pálmaszigetet fejlesztő Nakheel bejelentette, hogy elhalasztja az építkezést. Annyit azonban még közölt a cég, hogy az irodáknak és lakásoknak helyet adó torony projekt újraindítását 12 hónapon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés