Előfizetői tartalom

Dugába dőlt az Airport City Plaza terve - Elsodorta a válság a megaprojektet?

Portfolio
A jelek szerint hosszú évekkel tolódhat az Airport City Plaza megépítése, ugyanis decemberben felszámolásai eljárás indult a beruházó Airport City Plaza Kft. (ACP) ellen. A repülőtér melletti egykori szovjet laktanya területére tervezett nagyszabású ingatlanfejlesztést egy évvel ezelőtt indította el a Radó Gábor amerikai befektető nevéhez köthető Airport City Plaza Ingatlanforgalmazó Kft. A 14 hektáros területen a beruházó egy szállodákból, kereskedelmi és kongresszusi központból, irodákból, kaszinókból, illetve egy önálló plázából álló komplexumot tervezett megvalósítani - írja a Napi Gazdaság.

A projektet részben a CIB Bank által nyújtott 8 millió eurós hitelből, illetve az amerikai üzletember, Radó Gábor által befektetett 3.5 millió euróból finanszírozták. A projekthez kapcsolódó közművesítést már elvégezték, amelyet az említett összegből, valamint a szomszédos ingatlantulajdonos hozzájárulásából finanszíroztak. Az nagyszabású ingatlanfejlesztés teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés