Előfizetői tartalom

Csődbe mehet a Középületépítő?

Portfolio
Pénteken lesz a Középületépítő tulajdonosi közgyűlése, amelyen a napirend szerint döntenek a menedzsment leváltásáról, valamint arról: juttatnak-e további tőkét a likviditási zavarokkal küzdő, a tavalyi bevételi terve egyharmadát teljesítő cégnek. Ez utóbbi kritikusan fontos a meggyengült társaságnak, mivel friss tőke híján a céget a bedőlés veszélye fenyegeti. A társaság állami tulajdonosa biztos nem ad pénzt - eddig már 4 milliárdot költött a cégre -, a magántulajdonos nem nyilatkozott a terveiről - írja az Index.

Megingott a bizalom. Tavaly 15-24 milliárd forintos árbevételt kellett volna elérnie a Magyar Fejlesztési Bank tőkejuttatási programja révén majdnem fele részben állami tulajdonban lévő Középületépítő (Közév) Zrt.-nek; legalábbis Timár Gyula vezérigazgató múlt év eleji, a vállalat reorganizációs programjában szereplő tervei szerint. Ezek a számok ma már meglehetősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés