Előfizetői tartalom

Orosz csoda volt, vagy csak ámítás?

Portfolio
Az orosz ingatlanpiac korábban szárnyalt, s egy ilyen környezetben a cégek számára kevésbé szigorú feltételek mellett is sikeres lehetett a működés. Azóta azonban nagyot fordult a kocka, berendezkedésük gyakorlatilag fenntarthatatlan. Elemzők szerint az előbbi jellemzők miatt az orosz szektor az egyik leginkább sújtott lehet világviszonylatban is. Bár történtek kormányzati intézkedések az építőipar megsegítésére, a cégek jelentős visszavágásra kényszerülnek, s fennmaradásuk is veszélyben foroghat.

Az orosz fejlesztők körében korábban az az optimista általáson nézet uralkodott, hogy relatíve könnyen lehet értékesíteni az eszközeiket, illetve mindig akad majd bank aki refinanszírozza lejáró rövid távú hiteleiket. Ez a vélekedés azonban végleg elvesztette érvényességét az őszi események után. A tőke általános hiánya azt is jelenti, hogy a meglévő eszközök értékesítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés