Előfizetői tartalom

Drámai visszaesés, ami még sem olyan nagy

Portfolio
A kiskereskedelmi ingatlanszektori befektetők aktivitása talán 2009 második felében éledhet fel Európában, ekkorra ugyanis néhány piacon várhatóan már közel a valós értékek jelennek majd meg. 2008-ban összesen 12,4 milliárd euró értékben cseréltek gazdát ingatlanok Európa kontinentális részén, ami 56%-os csökkenést jelent 2007-hez képest, a Jones Lang LaSalle legfrissebb jelentése szerint - írja a PropertyEU.

Egyelőre a befektetők a kivárás stratégiáját követik, köszönhetően a pénzügyi források hiányának, azok drága voltának, valamint annak, hogy egyelőre az árak további csökkenésének is nagy az esélye. Az alacsony aktivitás vélhetően 2009 első felében is tovább folytatódik, de a piac egyre inkább a valós értékeket tükrözi, s az év közepétől kezdődően vélhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés