Előfizetői tartalom

Faképnél hagyták Európát az ingatlanbefektetők

Portfolio
Az európai kereskedelmi ingatlanbefektetések 2008-ban előreláthatóan 105 és 110 milliárd Euró körül alakultak, amely mintegy 55 %-os esést jelent a 2007. évi volumenhez képest. A befektetői tevékenység már 2008 első felében lelassult, de a Lehman Brothers szeptemberi összeomlása után a lassulás tovább erősödött. A negyedik negyedév során, ami általában a legerősebb időszaka az évnek, összesen 16 milliárd Euró értékben történt ingatlanbefektetés. Ez 30%-kal kevesebb, mint az előző negyedévben - áll a Jones Lang LaSalle legfrissebb elemzésében.

Tony Horrell, a Jones Lang LaSalle európai tőkepiaci részlegének vezetője a követezőket nyilatkozta: "A 2008-as év ingatlanbefektetési volumenének alakulása nem meglepő azoknak, akik a globális pénzügyi helyzet, a gazdasági lassulás és a befektetői bizalom gyengülése által befolyásolt piacok szereplői. Bár úgy gondoljuk, hogy a nehezén már túljutottunk, a befektetői aktivitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés