Előfizetői tartalom

Nagyon sötét jövő előtt állnak a plázák

Portfolio
Az utóbbi hetekben több egymásnak ellentmondó vélemény, előrejelzés látott napvilágot a hazai kiskereskedelmi ingatlanpiac kilátásairól. Érdemes azonban a kérdést a fundamentumok felől megközelíteni, és megvizsgálni, hogy a válság reálgazdasági hatásai eddig hogyan érintették a kiskereskedelmet, milyen trendek várhatóak, és mindez milyen mértékben változtatja meg a kiskereskedelmi ingatlanpiacot. Ne legyenek illúzióink: a válság ugyanis komoly megrázkódtatást fog jelenteni a szektornak.

A lakásokéval vagy az irodákével ellentétben a kiskereskedelmi ingatlanok piacának kilátásait elemezve nem szükséges különösebben bonyolult összefüggésekbe belemenni. A bevásárlóközpontok, utcai üzlethelyiségek teljesítményét a lakossági fogyasztás határozza meg. Itt nincsenek külföldi lakásvásárlók, kiszervezett szolgáltató-központok, amelyekre hivatkozva optimistább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés