Előfizetői tartalom

Szavaznak a Dunai szigetek olimpiájáról - Schmitt Pál kételkedik

Portfolio
A Fővárosi Közgyűlés ma dönt a "2009. évi (...) törvény a 2020. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok rendezésére vonatkozó pályázat" címet viselő kezdeményezésről, amely újabb lendületet adhat Budapest 2020-as ötkarikás terveinek. A Demszky Gábor főpolgármester által jegyzett tervezet célja, hogy - várhatóan 2011 elején - megalapozott döntés születhessen arról, hogy Budapest egyáltalán pályázzon-e a 2020-as olimpia megrendezésére - írja a Népszabadság. A korábbi javaslatok három fő térségben helyeznék el a játékok színhelyeit: délen a Csepel-sziget csúcsánál, a Ráckevei-Duna-ág mentén, kiegészülve a Kopaszi-gát térségével és a hárosi Duna-parttal. Csepel lenne az olimpia központja.

Ha a ma vitára kerülő határozat zöld utat kap, akkor az még nem a pályázatnak, csupán a tervezés megkezdésének szólna. A közgyűlési, (illetve majd parlamenti) pozitív döntést követően létrejövő bizottság megkezdené a pályázat előkészítésével kapcsolatok feladatokat. Budapest 2020-as olimpiai terveire vonatkozóan egyébéként már számos tanulmány és elképzelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés