Előfizetői tartalom

Új piacok után néznek az ingatlanosok

Portfolio
A Cushman & Wakefield németországi irodája megnyerte a Dawnay, Day Treveria Plc tulajdonában lévő 450 elsősorban kiskereskedelmi ingatlanból álló közel 1,5 millió négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező portfolió üzemeltetési megbízását azonnali hatállyal. A C&W németországi ingatlan üzemeltetési üzletága ezzel 80 főre bővült, amely jelenleg összesen 600 ingatlant üzemeltet. A válság sújtotta ingatlanpiacon, az ingatlan tanácsadó cégek hagyományos tevékenységei, mint a befektetési ingatlan tranzakciók, vagy a bérbeadási tevékenység drasztikusan esett vissza az utóbbi csaknem másfél évben. A szektor szereplői ezért többnyire alternatív üzletágakra igyekeznek helyezni a hangsúlyt, ilyen mentsvárak lehetnek jelenleg az értékelési üzletág, vagy az ingatlan üzemeltetési üzletág.

"A C&W teljes európai szervezete számára különösen fontosak az új ingatlan üzemeltetési megbízások. Elmúltak azok az idők, amikor az ingatlan befektetések jövedelmezősége elsősorban a hozam csökkenésből adódik. A jelenlegi piaci helyzetben az ingatlan profitabilitása elsősorban annak működéséből és a bérlőktől származik" - mondta el az új megbízás kapcsán Scharek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés