Előfizetői tartalom

Miért eshet egy ingatlan értéke egyik napról a másikra 30%-ot?(Vélemény)

Portfolio
Hogy zuhanhat egy ingatlan értéke egyik napról a másikra 30%-ot? Mi történt az ingatlanalapok ingatlanportfóliójával? Mi történt a csillogó épületekkel és a tripla A-s bérlőkkel? Hogyan értelmezzük újra a fundamentumok jelentését az ingatlanpiacon? A választ Baross Pál (FRICS) a Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) magyarországi szervezetének elnöke adja meg írásában.

Az ingatlanszektor jelenleg talán leginkább sújtott szegmense az ingatlan-alapkezelő üzlet. Amint a stabil érték és a kiszámítható jövedelmek mítosza megsemmisült, néhány piacon ezeknek az eszközöknek az értéke egyik napról a másikra 20-50%-ot zuhant, a "valós piaci értékhez" történő igazításnak köszönhetően. Ezzel párhuzamosan ezeknek az alapoknak bepánikolt (többnyire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés