Előfizetői tartalom

Haldoklik a nyomtatott sajtó - Eladják a házat a fejük fölül!

Portfolio
Hitelezők és végrehajtók kopogtatnak az amerikai médiatársaságok kapuin: a Tribune médiabirodalom tegnap csődvédelembe menekült, és a 400 millió dolláros adósságot görgető The New York Times Company-nál is veszélyesen alacsony szintekre csökkent a készpénzállomány. Olyannyira, hogy a társaság 225 millió dolláros kölcsönt kényszerül felvenni mahtattani székházára jelzáloghitel vagy eladás- és visszlízing-szerződés formájában - írja a Népszabadság.

A The New York Times Company-nek 400 millió dolláros hitelt kell visszafizetnie öt hónapon belül, és miután folyamatban lévő vagyonértékesítései eddig nem jártak sikerrel, készpénzállománya veszélyesen alacsony szintekre csökkent. Az említett Tribune-hoz képest annyiban jobb a helyzete, hogy tartozásait éppen fedezi az új székháza, valamint a Red Sox baseballcsapatban levő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés