Előfizetői tartalom

Ne kergessünk hiú ábrándokat - A vevők még nem tértek vissza

Portfolio
A hozamtermelő ingatlanoknál már most is 20%-os értékcsökkenés tapasztalható a magyar piacon, az B és a C kategóriás ingatlanok esetében az értékvesztés még hangsúlyosabb lehet - véli Hidasi János, a Colliers operatív ügyvezető igazgatója. Mint ismeretes, az ingatlanbefektetési tranzakciók volumene 2008-ban drámaian csökkent le világszerte, Magyarországon a piac minimális tranzakciószám mellett csaknem teljes mozdulatlanságba dermedt. Tranzakciók (így összehasonlító adatok) hiányában az ingatlanok érékelése jelenleg rendkívül nehéz- erősíti meg Hidasi. Hiú ábrándokat senkinek sem érdemes kergetnie, a vevők egyelőre nem tértek vissza a piacra...- teszi hozzá.Hidasi Jánossal, a Portfolio.hu Property Investment Forumon beszélgettünk.

A prémium ingatlanok és az alacsonyabb minőségű termékek közötti különbségek egyre markánsabban mutatkoznak meg, így azok jelentős árazásbeli korrekciót szenvedhetnek el. Ez természetes folyamat, amelynek már évek óta be kellett volna következnie- véli a szakember. A korábbi, hatalmas volumenű és folyamatos tőkebeáramlás időszakában a B és a C kategóriás befektetések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés