Előfizetői tartalom

Mi lesz az ingatlanalapokkal - most minden kiderül (4)

Portfolio
A 10 nap maximum, előbb is megindulhat a kereskedés az ingatlan alapokkal, ha azok teljesítik a feltételeket, derült ki a BAMOSZ és a PSZÁF közös, az ingatlanalapok felfüggesztésével kapcsolatos sajtótájékoztatóján. Mint ismeretes a PSZÁF még november 7-én függesztette fel a Magyarországon bejegyzett nyíltvégű ingatlan alapok forgalmázását, s ennek megfelelően az ilyen befektetési alapok befektetési jegyei tíz munkanapon nem vásárolhatóak és nem válthatóak vissza. Az intézkedés proaktív jellegű volt, nem az alapok fizetésképtelensége okozta.

Mi volt az oka a felfüggesztésnek? Októberben és novemberben igen jelentős befektetésijegy visszaváltás történt Magyarországon, ami az intézkedést megelőzően fokozatosan felgyorsult emiatt került sor a felfüggesztésre. Nem a likviditás hiánya volt azonban a felfüggesztés oka, ez inkább egy proaktív intézkedés tekinthető. S Farkas István, a Felügyelet elnöke szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés