Előfizetői tartalom

Elindult valami az ingatlanpiacon - olvad a jég?

Portfolio
Újabb ingatlanbefektetési tranzakciót zártak le a magyar ingatlanpiacon. A 30,000 négyzetméteres Tulipán Parkot a fejlesztő Segro a frankfurti központú SEB Investmentnek adta el 20 millió euróért. Mint ismeretes, a globális pénzügyi válság terheit nyögő magyar befektetési ingatlanpiac csaknem teljesen befagyott az elmúlt egy évben, 1 hónappal ezelőttig gyakorlatilag nem történt tranzakció. Egy-két kisebb ügylettől eltekintve az első tranzakció, a Krisztina Palace irodaház adásvétele november elején történt meg, s piaci információink szerint több ügylet lezárása várható még év végéig, többek között a minden bizonnyal rekord tranzakció címre pályázó Bank Center eladása is.

A Tulipán Park területét 2005 decemberében vásárolta meg a Segro Grontmij nevű, közép-európai ingatlanfejlesztési projektekért felelős társasága. A park első ütemét (amely 2002 februárja óta 100%-ban bérbe adott) 2007 első felében adták át, a jelenleg 85%-ban bérbe adott második ütem pedig idén júniusban került átadásra. A parkot magyar, illetve nemzetközi bérlők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés