Előfizetői tartalom

Már a szakadék szélén áll! - Csak az utolsó lökés hiányzik a drámához?

Portfolio
A kereskedelmi ingatlanokba történő befektetések volumene továbbra is csökkenő tendenciát mutat. 2008 harmadik negyedévében a közvetlen befektetések összege 25 milliárd euró volt, ami 19%-os csökkenést jelent a második negyedéves adatokhoz képest (31 milliárd euró) és 60%-os csökkenést mutat az elmúlt év azonos időszakához képest (63 milliárd euró). 2008-ban eddig 94 milliárd euró befektetési volument regisztrálódott, ami 50%-os csökkenés 2007 azonos időszakához mérten, derül ki a Jones Lang LaSalle legfrissebb negyedéves jelentéséből. A régiós piacot tekintve elmondható, hogy itt is érződik a válság hatása, a befektetési volumen 32%-os csökkenést mutatott az év első félévében 2007-hez képest - áll a DTZ régiós körképében.

Hogy alakult az európai kereskedelmi ingatlan befektetési piac?. Mindössze három piacon mutatkozott növekedés az elmúlt év azonos időszakával összehasonlítva: Hollandiában, Svédországban és Oroszországban. Írországban, Norvégiában, Németországban és az Egyesült Királyságban jelentős volt a volumen csökkenés. A befektetési volumen 2008 második és harmadik negyedévének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés