Előfizetői tartalom

Ez még csak a jéghegy csúcsa - Év végén jön a hidegzuhany

Portfolio
A pénzügyi válság 2008. szeptember utolsó és október első hetében oly mértékben felgyorsultak, hogy e két hét alatt a világgazdaság majd minden területét átírták az események. Magyarországon a növekedés külső feltételei lényegesen rosszabbodtak, így a külső konjunktúra helyett már csak a belső kereslet helyreállításában bízhat Magyarország. Mind a világgazdaság, mind a magyar gazdaság helyreállítására sok kisebb és nagyobb megszorító intézkedés szükséges és előreláthatóan csak több év alatt lesz képes kilábolni a világ a mai depresszióból - áll az Ecostat legfrissebb elemzésében. E negatív hatások még nem tükröződnek az Ecostat IngatlanBarométer 2008. harmadik negyedévi felmérésében. Az adatfelvétel augusztus-szeptember hónapokban történt, amikor még az ingatlanpiac szereplői nem számolhattak sem a világ, sem a magyar gazdaság visszaesésével. Ennek első hatásaival feltehetően az év végén, az Ecostat IngatlanBarométer negyedik negyedévi felmérésében szembesülhetünk először.

Csökkenő ingatlanforgalom és fejlesztés. Harmadik negyedévi felmérésünk szerint az ingatlanforgalmazó vállalatok, az önkormányzatok és a vállalatok csökkenő ingatlanforgalmat és fejlesztést valószínűsítettek, kismértékű növekedést a lakosság és a beruházók prognosztizáltak. Az Ecostat Ingatlanbarométer indexe a 2008. második negyedévi 46 százalékról, az év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés