Előfizetői tartalom

Spanyolország az USA útját járja - Egyre többen nem fizetnek

Portfolio
Spanyolország nem csak a lakáspiaci árbuborék kialakulását tekintve jár az USA útján, de úgy tűnik a hiteladósok törlesztés elmúlasztása esetén is. Bár a helyzet még koránt sem annyira súlyos, mint a tengeren túlon, azért mindenképpen figyelemfelkető, hogy a törlesztási kötelezettségüknek eleget nem tevő adósok aránya megháromszorozódott az elmúlt egy év során, s 2,5%-ra emelkedett. Míg egy éve csupán 14,07 milliárd euró volt a kötelezettség elmúlasztások mértéke, augusztusban 40,84 milliárdra rúgott - írja a PropertyEU.

Spanyolországban megháromszorozódott a kölcsönüket fizetni nem tudó hiteladósok száma,s 2,5%-ra emelkedett augusztusban, ami a legmagasabb értéket jelenti ebben az évtizedben. Jelenleg 46,13 milliárd euróra rúg a kötelezettség elmulasztások mértéke, ami júliusban még csupán 40,84 milliárd euró összeget tett ki, míg egy évvel korábban 14,07 milliárd euró volt. A nemfizetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés