Előfizetői tartalom

Romlanak a kilátások az európai ingatlanpiacokon

Portfolio
A prémium bérleti díjak viszonylag stabilak maradtak Európa retail és irodapiacain 2008 harmadik negyedévében, míg az ipari ingatanok szegmensében enyhe esés volt tapasztalható. Megállapítható, hogy bár még a pozitív tartományban maradtak mindhárom szektorban az éves növekedési ráták, de nagyon erős lefelé irányú nyomás nehezedik a bérleti díjakra az országok jelentős részében, a pénzügyi bizonytalanságok ugyanis jelentősen csökkentik a bérlők bizalmát, valamint az előbb említett folyamat hatására a vállalati bérleti költségek általános csökkentése tovább folytatódhat - írja a PropertyEU.

Míg az éves növekedési ráta mindhárom, az ipari, retail és iroda ingatlanpiaci szektor esetében pozitív maradt, az európai gazdaság gyenge kilátásai miatt növekedett a bérleti díjak csökkenésének valószínűsége. A likviditás szűkülésének, a befektetői viselkedés megváltozásának valamint a gyengébb rövid távú jövedelmi kilátások következtében jelentős felfelé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés