Előfizetői tartalom

Lelép a kommunizmus útjáról Kína?

Portfolio
Hamarosan a vidéki lakosság jelentős része lélegezhet fel Kínában, ugyanis hírek szerint a kormányzat a földpiaci szabályozás megváltoztatására készül. Az országban a földterületek mind állami tulajdonban vannak melyet a lakosság bérleti szerződések keretében tudhat magáénak, ezt nem is érintené az újítás, viszont ezentúl lehetőség nyílna a bérleti jogok eladására, átruházására, vagyis közvetett magántulajdon szerzésére a Financial Times információi szerint.

Úgy tűnik, Kína a kommunizmus 1949-es győzelmét követő legjelentősebb reformra készül, a meglehetősen szigorú állam ugyanis az utóbbi időben megjelent hírek szerint egy fajta közvetett földprivatizációt valósítana meg a közeljövőben, ami jelentős könnyítést jelentene a földpiacon. Az országban a jelenleg érvényes szabályozásai struktúra szerint, minden földterület...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés