Előfizetői tartalom

Eladás-visszabérlés az ingatlanpiacon - Eladná, ha megvenné valaki...

Portfolio
A vállalati "eladás-visszabérlés" (sale and leaseback) típusú tranzakciók egyre népszerűbbek az európai ingatlanpiacokon - derül ki a CB Richard Ellis elemzéséből. A cégek eladás-visszabérlés melletti döntése számos okra vezethető vissza, többek között a tőkegyűjtésre irányuló emelkedő nyomás és a dráguló hitelek. Ezzel egyidőben a tranzakció vonzó azoknak a hosszú-távra tervező, tőkeerős befektetőknek, akik ma a talán az egyetlen aktív szereplői a befagyott ingatlanbefektetési piacnak. A közelmúlt eseményeinek fényében nehéz megjósoni a részpiac jövőjét, de a mérsékeltebb kozkázatokat képviselő 'sale and leaseback' típusú tranzakciók az ingatlanpiaci befektetések kulcselemei lehetnek középtávon.

2004 óta 6,7 milliárd euróról 46 milliárd euróra nőtt e tranzakciók összértéke, ami 585 százalékos növekedést jelent, részesedésük pedig az európai befektetési piacon 6 százalékról 2008 első felében 21 százalékra emelkedett. A gazdasági bizonytalanság és a vállalati hitelköltségek komoly emelkedésének ellenére a cash-flow menedzsment ügyletek egyre jelentősebbek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés