Előfizetői tartalom

Üresen kong a Wall Street?

Portfolio
Bár csak szeptembertől gyorsultak fel igazán az események a pénzpiacon, s ez a negyedév csupán utolsó egy hónapját jelenti, az események mégis jelentős hatást gyakoroltak a világ egyik pénzügyi központjának számító Manhattan irodapiacára. Az épületek kihasználatlanságának foka máris két éves rekordot döntött, míg a frissen piacra került irodafelületek nagyság illetve az újonnan bérbevett területek nagysága közötti különbség hatszorosára nőtt 2007-hez képest. Az egyes cégek által bérelt, de más társaságok számára albérletbe adni kívánt területek nagysága pedig 72%-kal emelkedett - derül ki a Cushman & Wakefield elemzéséből.

A pénzügyi szektor súlyos gondokkal küzd világszerte, amely ugyan még csak szeptemberben kezdte megmutatni igazi komolyságát, de már 2008 harmadik negyedévében éreztette hatását az irodapiacon is, Manhattan kereskedelmi ingatlanpiacán növekedett a kihasználatlanság , s az üresedés mértéke megdöntötte a kétéves rekordot. A városrész átlagos kihasználatlansági mutatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés