Előfizetői tartalom

Hatalmas tranzakció az ingatlanpiacon - Mi lehet a háttérben?

Portfolio
A 2008-as év eddig eltelt időszakát a nagyon gyenge aktivitás jellemezte az ingatlanbefektetési piacon, ám a pénzügyi és finanszírozási nehézségek hatására a piac várja az első kényszerértékesítések megjelenését. A korábban a Fadesa átlal értékesített Danubiopark után, ismét jelentős volumenű tranzakcióra került sor Magyarországon - a még fejlesztés alatt álló Krisztina Palace-t értékesítették, a vásárló az Union Investmet Real Estate AG. A céget képviselő tanácsadók nyilatkozata szerint szó sincs kényszerértékesítésről, és az idei évben ez az első jelentős befektetési ügylet Budapesten. A Krisztina Palace eladása rendkívül komoly tranzakció, amely ún. "forward funding" (előfinanszírozási) struktúrában valósult meg - kommentálta az ügyletet Charles Taylor a Cushman & Wakefield budapesti irodájának ügyvezetője.

A Codic International S.A. magyar képviselete és a Blum Holding GmbH által közös fejlesztésében készülő Krisztina Palace irodaházat a német Union Investment vagyonkezelési csoporthoz tartozó egyik ingatlanalap vásárolta meg. A 60 millió eurós üzlet a Hamburgban bejegyzett Union Investment Real Estate AG "UniImmo: Global" elnevezésű alapjának első ingatlanbefektetése Közép-Kelet-Európában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés