Előfizetői tartalom

Bizonytalan és gyengélkedő irodapiac

Portfolio
A kontinens irodapiacain már érezhető a rövidtávú gazdasági bizonytalanság. A legnagyobb európai piacokon nagyjából 2 millió négyzetméternyi irodaterület talált új bérlőre, ami 20 százalékkal alacsonyabb a tavalyi szintnél, bár jelentős helyi különbségek kétségtelenül továbbra is fennállnak, derül ki a CB Richard Ellis legfrissebb EMEA-régió Irodapiaci jelentéséből.

A bérlői aktivitás gyengülésének oka a bizonytalan gazdasági környezet és az alacsony üzleti bizalom. Ennek ellenére érdekes fejlemény, hogy 2008 második félévében az új bérleti szerződések mértéke meghaladja az első félévit, bár az összes terület alatta marad a rekordnak számító 2007-es évi szintnek. Az újonnan bérelt terület szintje így inkább a 2004-2005-ös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés