Előfizetői tartalom

Konganak az ürességtől a csődbe ment brókercég irodái

Portfolio
Csődbe ment a Lehman, s nagy űrt hagy maga után. Ezúttal a kifejezés a valós értelemben is igaz, a korábban hatalmas irodafelületet bérlő bankóriás ugyanis csak Londonban 95 ezer négyzetméteres irodaépületet hagyhat lakatlanul. Azonban úgy tűnik, nem az irodakomplexum tulajdonosainak kell aggódniuk a történtek miatt, hanem az amerikai biztosítás óriásnak, az AIG-nek, aki garanciát vállalt a Lehman helyett az elkövetkező négy évre, így 240 millió font megfizetésére kényszerülhet az elmaradó bérleti díj címén.

Az amerikai befektetési bank óriás, a Lehman Brothers csődbe menetele veszélyes helyzetet idézhet elő az intézményeinek otthont adó vállalatoknál. A Lehmannak 2033-ig 95000 nm-es irodafelületre szóló bérleti szerződése volt egy Canary Wharfban található, 30 emeletes üvegtoronyban, s további 4500 nm-bérleti opcióval is rendelkezett. A cég 41 font/nm áron bérelte az irodáit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés