Előfizetői tartalom

Újabb felújított belvárosi irodaház- A bécsi úton haladunk?

Portfolio
A RE Project Development Kft. átadta a Király utca és a Rumbach utca sarkán álló irodaépületet, amelyet a 18 millió euró értékben újítottak fel. Az épület belsőépítészetileg teljesen megújult, az irodaház külső karakterének a homlokzatának megtartása mellett. A Rumbach Center egyike az 1990-es évek elején épült irodaházaknak, melyek mára bőven megértek a felújításra. A budapesti irodapiacon egyre több fejlesztő választja ezt az utat, tekintve, hogy a fejlesztési lehetőségek a belvárosban egyre fogynak. A belvárosi irodaházak átépítésével és újrapozícionálásával rendkívül jó lokációjú irodaépületek kerülhetnek újra a piacra, amelyek az újonnan fejlesztett modern irodaterületek mellett is versenyképesek. A nyugat-európai érett irodapiacokon a felújítás-újrapozícionálás koncepciója rendkívül gyakori. Bécsben például az 1998 és 2007 között átadásra került modern irodaterületeinek mintegy 20%-a felújítás eredménye, és a belvárosban - egy-két ritka kivételtől eltekintve - egyáltalán nincsenek komplett új irodaház építések.

A Rumbach Center 1992-ben épült irodaház, és 100%-os kihasználtsággal működött, amikor a RE Development megvásárolta. A tizennégy éves épületet a tartószerkezetig bontották, így sikerült az irodatér kihasználtságát a lehetőségek szerinti legnagyobbra növelni. A belsőépítészet mellett az épület szellőzési rendszerét, légkondícionálását, felvonóit felújították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés