Előfizetői tartalom

Új kézben a feleslegessé vált határállomások

Portfolio
Szerdán döntés született arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő átveszi a Vám- és Pénzügyőrségtől 48, összesen csaknem 7 milliárd forintot érő határállomás vagyonkezelői jogát. A vagyontanács 70 millió forinttal növelte a komáromi Monostori Erőd turisztikai fejlesztésének támogatását, és hozzájárult, hogy a honvédelmi tárca 16 önkormányzatnak adjon el versenyeztetés nélkül nem használt ingatlanokat. - írja az Index.

Jelenleg meglehetősen rossz állapotok fogadják az utazókat a hazánk tavaly decemberi schengeni csatlakozásával funkciótlanná vált határátkelőkön, ugyanis a schengeni - tehát osztrák, szlovák és szlovén - határokon fekvő átkelőhelyek fejlesztésére nincs lehetőség, mert azok vagyonkezelői jogát a vám- és pénzügyőrség nem adta át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés