Előfizetői tartalom

Senkit nem érdekel már Közép-Európa?

Portfolio
A közép- és kelet-európai ingatlanbefektetési piac lassul, de a régió jelentősége tovább nő: az elmúlt félévben a közép- és kelet-európai befektetések értéke már a teljes európai piac 9,3 százalékát tette ki, szemben a 2007-es 6 százalékkal - derül ki a CB Richard Ellis legfrissebb, a közép- és kelet-európai ingatlanbefektetési piacról szóló felméréséből. A régióban Közép-Európa hagyományos dominanciája továbbra is csökken, mivel a befektetők Kelet- és Délkelet-Európában keresnek befektetési lehetőségeket. A magyarországi ingatlanbefektetési piac eközben csaknem teljesen ledermedt, néhány kisebb ügylettől eltekintve komoly tranzakcióra idén még nem került sor - a piaci szereplők még mindig a kivárás stratégiája mellett voksolnak.

A kereskedelmi ingatlanok befektetési piacának forgalma 2008 első félévében elérte az 5,9 milliárd eurót. Habár a befektetések szintje 14 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti, a Közép- és Kelet-Európában megkötött tranzakciók értéke 22 százalékkal nagyobb, mint 2006 első félévében A CBRE szakértői szerint a későbbiekben a befektetői aktivitás a régióban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés