Előfizetői tartalom

Gigászok harca - Top 10 bevásárlóközpont a régióban

Portfolio
Ha azt gondoltuk, hogy az Aréna Plaza, Magyarország legnagyobb plázája hatalmas, akkor bizony tévedtünk: valóságos döbbenettel tekinthetünk régiónk - bruttó kiadható terület szerint - élenjáró bevásárlóközpontjainak listájára. Az Aréna a maga 66 ezer négyzetméterével az előbb említett "elit" körében labdába sem rúghat: még a közelében sincs a top 10-es rangsornak. De vajon mi állhat ezen gigantikus plázafejlesztési méretek hátterében?

Kelet-Európa valahogy mindig kilóg egy kicsit a sorból - ez a plázafejlesztési trendek tekintetében is így van. Nyugaton az első generációs, "áttekinthető méretű" plázák bővítése vagy a tematikus bevásárlóközpontok építése zajlik, keleten ezzel szemben egymás után épülnek a gigantikus méretű létesítmények. A különbségek hátterében ezúttal is az eltérő gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés