Előfizetői tartalom

Feljelentés az egyforintos telkek ügyében

Portfolio
Rendőrségi feljelentést tett a kőszegi önkormányzat és a Zöld Erőmű Kft. ellen az Alpokalja Zöldek közhasznú egyesület az egyforintos területértékesítés kapcsán. Az önkormányzat korábban ezen, az egyforintos jelképes áron értékesített ingatlant a Zöld Erőmű Kft. részére, hogy azon a cég bioetanolgyárat építsen, a társaság azonban tovább értékesítette a nyolc telekből álló, 9,15 hektáros területet a telekkönyvi széljegyzet szerint - írja a Népszabadság.

Az egymillió forintos tőkével bejegyzett, tevékenységi köre szerint ingatlan-adásvétellel foglalkozó Zöld Erőmű Kft. 33 milliárd forintos beruházás keretében épített volna bioetanolgyárat. A szerződés megkötésekor a cég kérésére feloldották az előírt ingatlan-elidegenítési tilalmat, indoklás szerint, hogy könnyebbé váljon a pályázás, ill. a hitelfelvétel. Kikötésként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés