Előfizetői tartalom

Csődhullám söpör végig a japán ingatlanszektoron

Portfolio
A japán ingatlanszektor sokszorosan szenvedi meg a credit crunch, a lassuló világgazdaság, és az ingatlanpiacokat világszerte övező bizonytalanság drámai hatásait. Egyre gyarapszik a csődöt jelentő japán ingatlancégek listája, ennek oka egyértelműen a megváltozott finanszírozási környezet. A szektor duplán szenvedi meg ennek negatív hatásait, miután a japán bankok a csődhullám nyomán tovább szorítják a nadrágszíjat - írja a Bloomberg.

INGATLANBA KELL FEKTETNI? Japánban 3 éves csúcsot döntött a vállalati csődök száma. A listát egyértelműen az építőipari cégek és ingatlanfejlesztők dominálják, miután a 1,131 csődvédelmet kérő cég egyharmada az ingatlanszektorból került ki. Egyáltalán nem látszik a fény az alagút végén, és egyre töb cég kerül nehéz helyzetbe, mert a bankok tovább szigorítják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés