Előfizetői tartalom

Borral csalogat az esztergomi Bazilika?

Portfolio
Több mint 772 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Incoronata, a Mátyás templom Kulturális Központja az esztergomi Bazilika közvetlen környezetében található, műemléki védettséget élvező épületek állagmegóvására, és az idegenforgalmi kínálat és vonzerő fokozására az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A projekt kapcsán több turistacsalogató látványosság kerülne kialakításra, többek között a Prímás bora étterem, a borvidékek alagútja bormúzeum, kóstoló és vásártér terület, és a borok iskolája.

A közel 1 milliárdos összköltségvetésű projekt célja a nemzeti örökség részét képező Bazilika épületegyüttesének, ezen belül a Sötét kapuhoz kapcsolódó csaknem 3 706 ezer négyzetméteres pincerendszer tartós állagmegóvása és hasznosítása. A kiemelt projekt támogatási szerződésének aláírására a mai napon kerül sor.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés