Előfizetői tartalom

Csak por és hamu maradt a grúz ingatlanpiacon

Portfolio
Olyan szépen indult minden, a reformoknak köszönhetően Grúzia gazdasága növekedésnek indult, s ez kedvezően hatott az ingatlanpiaci beruházásokra is. Bőven volt mit és hol fejleszteni, óriási hiány mutatkozott jó minőségű iroda és kiskereskedelmi felületekből, valamint a turizmus élénkülésével rohamosan nőtt az igény az öt és négy csillagos szállodák iránt. Az országban, s elsősorban a fővárosban számos nemzetközi ingatlanfejlesztő tervezte megvetni a lábát, s a közeljövőben 7-8 szorosára növekedett volna a kiadható irodafelületek, s duplájára a retail területek száma. A háború azonban most mindent elronthatott, az grúz ingatlanpiac ugyanis különösen érzékeny a politikai instabilitásra, s a bizonytalanságra.

Grúziának nem csak a bombatámadások és harcok okozta rombolásokat kell túlélnie és rendbe hoznia, de a háború nagy valószínűséggel megtöri a már egy ideje tartó gazdasági lendületet is, s a grúzoknak a házak mellett, a külföldi befektetőknek országuk iránt táplált bizalmát is újra fel kell építenie. Pedig olyan szépen indult minden. Az ingatlanpiaci szektor a grúz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés