Előfizetői tartalom

4-es metró: egyre több gond, állnak a pajzsok

Portfolio
Leálltak múlt hét csütörtökön a 4-es metró fúrópajzsai, mivel a Nemzeti Közlekedési Hatóság felfüggesztette az építkezést addig, míg a kivitelező nem szerzi be az átkötő alagútra vonatkozó engedélyt is. A két hónapos leállást azonban, vélhetően a Duna alatt újabb 60-120 napos "pihenő" követheti a Fővám téri állomás munkálatainak csúszása miatt, s erre az időre súlyos pénzeket kell maj kifizetni a kivitelező állásiköltségeinek fedezésére, ami csak még tovább drágíthatja a metróépítést - írja az Index.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság múlt hét csütörtökön felfüggesztette a 4-es metró alagútjának építését, s a fúrópajzsok két hónapra leállnak. A történtek oka, hogy a egy átkötő alagút, mely azt a váltót is tartalmazza, amivel át lehet vinni a szerelvényt az egyik alagútból a másikba, nem rendelkezett engedéllyel. Ugyan a kivitelező Bamco konzorcium rögtön egy ideiglenes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés