Előfizetői tartalom

Polak-chiñski dwa bratanki! - Kína megsegíti Lengyelországot

Portfolio
Már régóta kongatják a vészharangot a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot rendező lengyel-ukrán páros körül, és az UEFA már több ízben hangot adott elégedetlenségének, ami a versenyre való felkészülést és az infrastrukturális háttér megteremtését illeti. Bár a páros ukrán tagja lényegesen rosszabbul áll az infrastrukturális háttér tekintetében, Lengyelország sem számít éppen az UEFA kedvencének. A komoly kínálati hiányosságokkal küzdő lengyel építőipart a legutóbbi fejlemények szerint a pekingi olimpia hatalmas volumenein edződött kínai építőipari cégek segíthetik ki - írja a Moscow Times.

Lengyelországban több ezer km országutat, stadionok és hotelek garmadáját kellene még felépíteni a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kezdetéig, nem is beszélve a légi és a vasúti közlekedési hálózat fejlesztéséiről. Eközben a lengyel építőipar súlyos munkaerőhiánnyal küzd, és alig akad hazai cég a piacon, amely a hatalmas volumenű fejlesztések levezénylésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés