Előfizetői tartalom

Norvég pénzből megújult Székesfehérvár

Portfolio
Elkészült Székesfehérvár barokk műemléke, a Hiemer-Font-Caraffa épülettömb felújításának második üteme. A 835 millió forintos beruházás az úgynevezett Norvég Alap első sikeresen lezárult magyarországi projektje. A házasságkötő teremnek, rendezvény- és kiállítótermeknek és ifjúsági klubnak is otthont adó, épületet szombaton adták át.

A Hiemer-Font-Caraffa épülettömb Székesfehérvár belvárosának műemléke, termei 14. századi középkori helyiségeket, barokk freskókat és rokokó díszítéseket rejtenek. A ház csaknem kétszáz éve a város tulajdonában áll, ám az elmaradt felújítások miatt 1990-re életveszélyessé vált. A mintegy 3 ezer négyzetméteres épület felújítását most három ütemben, európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés