Előfizetői tartalom

Nemzetközi szállodák: Budapest a legjobb hely

Portfolio
Budapesten a legjobb a nemzetiközi szállodák eredményessége, összességében azonban a magyar hotelek jövedelmezősége évről évre romlik. A helyzet javulását a költségek lefaragásával kívánják elérni, ami jelentős személyi leépítésekben is megmutatkozik, de a tavalyi bevétel-arányos bruttó üzemi nyereség még így is csak kevés szállodában haladta meg a minimális szintet - írja a Világgazdaság.

A nemzetközi szállodaláncok budapesti hoteleinek eredményessége nőtt Európa-szerte a legnagyobb mértékben, az év májusában. Így a fix költségek előtt számított egy szobára jutó nyereség 34.5 százalékkal, 62.54 euróra emelkedett a fővárosi szállodákban. Ennek hátterében az aktív költségcsökkentési intézkedések állnak, elsősorban az alkalmazottaktól váltak meg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés