Előfizetői tartalom

Nagy a baj Írországban

Portfolio
Az Amerikában kirobban válság utolérte Európát, s nem csak a lakáspiaci szegmenst. Nagy bajokkal küzd Írország, ahol jelentősen zuhant a kereskedelmi ingatlanok értéke 2008 második negyedévében, a csökkenés mértéke 7.2%-os volt. Bár sokan úgy gondolták, hogy a prémium kategória immunisabbnak bizonyulhat majd a válsággal szemben,most mégis nagy a baj ezen kategóriában is, a létesítmények értéke több mint 20%-os esést szenvedett el a becslések szerint 2008 első féléve során- írja az Irishtimes.com.

Az ír piacon, a kereskedelmi ingatlanok értékei az áprilistól június végéig terjedő időszakban 7.2%-os esést szenvedtek el. Az első negyedéves visszaesés megduplázódása mögött a befektetői bizalom gyengülése áll. Az Investment Property Databank (IPD) jelentése szerint 2008 második negyedévében a kereskedelmi ingatlanokat a negatív haszon jellemezte, az profitesés mértéke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés