Előfizetői tartalom

Bajban vannak a németek

Portfolio
Európa legnagyobb gazdaságának háza tájáról nem sok pozitív hír érkezett az elmúlt időszakban, és az ország ingatlanpiaci szakemberei is sötéten látják saját iparáguk helyzetét - mutat rá a King Sturge Real Estate Economy Indexe, amely az ingatlanpiaci szakemberek várakozásit, illetve az aktuális piaci helyzetre vonatkozó megítélését méri. Az index az év eleje óta folyamatosan csúszik lefelé, és júliusban minden idők legalacsonyabb szintjére zuhant.

A King Sturge Real Estate Economy Index júliusban 169.2 pontra esett a megelőző hónap 176.4 pontos értékéről, ami a legalacsonyabb szint a mutató létezése óta. Az index csaknem összes komponense már hosszú hónapok lefelé csúszik, a piaci várakozásokat jelző érték júliusra 90.8 pontra zuhant a júniusi 101.3-ról. A piac szereplőit a tovább mélyülő hitelpiaci válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés