Előfizetői tartalom

A befektetők leálltak, a bérlők nem

Portfolio
Egyelőre a magyar irodapiacot a kétarcúság jellemzi, más a kép bérlői és más befektetői oldalról. Ez utóbbi szemszögből nézve 2008 nagyon gyengén indult, az első negyedévben alig 150 millió euró összegű tranzakcióról lehetett beszámolni, a továbbiakra nézve azonban még él a remény, hogy az idei teljesítmény legalább egy átlagos szintre felküzdje magát. A folyamatban lévő irodapiaci fejlesztések száma ugyanakkor 240%-kal nőtt, s továbbra is nagyon élénk kereslet mutatkozik az épülő irodaházak iránt, ennek köszönhetően a kihasználatlanság alig növekedett - derül ki a CB Richards Ellis féléves piaci értékeléséből.

Elsősorban a nagyfokú visszaesés jellemzi a befektetési ingatlanpiacot, a 2007-es rekord után 2008 első negyedévében 75%-os visszaesést szenvedett el a piac, az első negyedéves forgalom csupán 150 millió euró volt. A drámai visszaesés okai között elsősorban az Európában és Amerikában megfigyelhető események, válságok állnak. Noha a magyar pénzügyi rendszer nem kötődik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés