Előfizetői tartalom

Válságban a román ingatlanpiac

Portfolio
A kelet-európai ingatlanpiacokon mindeddig nem mutatkoztak a nemzetközi piacokat megrengető válság jelei: míg a nyugat-európai és az érettebb kelet-közép-európai országok befektetési ingatlanpiacai drasztikus visszaesést szenvedtek el az elmúlt félévben, Kelet-Európa kevésbé fejlett ingatlanpiacaira a válság halvány árnyéka sem vetődött. A jelek szerint azonban a késve és tompítottan begyűrűző negatív hatások mára a kelet-európai ingatlanpiaci favoritot, Romániát is szorongatni kezdték.

A lassulás jelei a befektetési piacon a leglátványosabbak: mind Bukarestben, mind vidéken számos befektetési termék áll a piacon hónapok óta. Miközben a világ a nemzetközi hitelpiaci válság terhei alatt nyög, a román piacon az eladók egyelőre nem hajlandók elfogadni a megváltozott finanszírozási környezet okozta visszaesést. A piac szereplői most is a kivárás stratégiáját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés