Előfizetői tartalom

Összeomolhat a főváros közlekedése-Veszélyben az M0-s

Portfolio
Meghiúsulhat a Megyeri híd átadása, mert Szigetmonostor nem adja ki az M0-s új hídjának használatbavételi engedélyét - értesült a Népszabadság. A falu önkormányzata máig nem kapott garanciát, hogy valóban megépül a falut Szentendrével összekötő kishíd, jóllehet az szerepel az M0-s híd jogerős bírósági ítélettel megerősített építési engedélyében. A késlekedés a főváros közlekedésének összeomlásával fenyeget, mivel a Margit-híd felújítása nem halogatható tovább, az Árpád híd pedig már most is maximális kapacitással működik.

Szigetmonostor kényszerhelyzetbe került a szaktárca időhúzása miatt - közölte Molnár Zsolt polgármester, a kishídról szóló képviselő-testületi határozat értelmében ugyanis nincs választásuk: nem fogják kiadni a 62 milliárdos nagyhíd szakhatósági engedélyeit. A kishíd megépítése az előzetes becslések szerint 5-6 milliárdba kerülne, a szaktárca azonban nem ismeri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés