Előfizetői tartalom

Zsíros üzlet kollégiumot venni

Portfolio
Európa ingatlanpiaca továbbra is sok fejfájást okoz a befektetőknek, az ingatlanok értéke zuhan és a credit crunch fojtogatja a szektort. Úgy tűnik azonban, hogy egy korábban méltatlanul ignorált eszközosztályban megoldásra találhatnak a befektetők. Diákok lakhatását biztosító ingatlanokról van szó, amelyek dinamikus bérleti díjnövekedést biztosítanak még a jelenlegi nehéz piaci helyzetben is - derül ki a PropertyEU elemzéséből. A szegmens viszonylag ellenállónak bizonyul a ciklikus visszaesésekkel szemben, amely a legtöbb ingatlan részpiacot - az irodaszektort is beleértve - érintik.

Az állam a legtöbb európai országban ösztönzi az egyetemi tanulmányokat, így az diákok száma folyamatosan emelkedő tendenciát mutat: az Eurostat adatai szerint az EU-27 országokban 2006-ban 18.78 millió felsőoktatásban résztvevőt regisztráltak, amely 18.1 %-os növekedést jelent a 2000-ben regisztrált 15.9 millióhoz képest. Az Unió államainak igyekezete a felsőoktatásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés